Nieuwe Maan Vrouwencirkels

Ik faciliteer al een aantal jaren Nieuwe Maan Vrouwencirkels, gebaseerd op het concept van The Global Sisterhood. Deze cirkels vinden plaats in Drachten, Nietap of Groningen. Ook is het mogelijk om een Vrouwencirkel bij je thuis te organiseren! Dan kom ik langs om voor jou en je vriendinnen/collega’s/buurvrouwen een Vrouwencirkel te faciliteren!

 

Geplande Vrouwencirkels

Maandag 24 februari | 19:30 – 22:00u | Edanz Groningen 
> Klik hier voor het Facebook Evenement

Thema

~Volg je Intuïtie~

Hoe ben jij verbonden met je intuïtie? Durf je je gevoel hierin te volgen?
We onderzoeken hoe we ons verhouden tot onze intuïtie en hoe we dit wellicht nog meer, of anders kunnen inzetten.

Informatie

In 2016 heb ik het fenomeen Vrouwencirkel ontdekt en het voelde als een warm bad, een veilige plek om in te ontspannen en even dieper in jezelf te keren in verbinding met andere vrouwen. Tijdens mijn tijd in Zweden ben ik zelf Vrouwencirkels gaan faciliteren, omdat ik anderen graag de kans wil geven om net als ik dit wonder te ervaren. Vanaf 2018 faciliteer ik ook Vrouwencirkels in Groningen & Drachten en vanaf 2020 in Nietap.

Waarom vind ik dit zo belangrijk? Women need a tribe! Veel Westerse vrouwen leven steeds meer geïsoleerd als gevolg van de individualisering van de samenleving. Ja we hebben onze vrouwenclubjes, ladies nigths en noem maar op, maar echt samenkomen in diepe verbinding; dat was iets wat ik nog miste! Het onderstaande filmpje geeft kort weer waar ik het over heb: Sisterhood!

Over mijn Cirkels

Mijn cirkels zijn laagdrempelig, laag in zweefgehalte en hoog in nuchterheid, rust, ruimte en verbinding.
Je bent van harte welkom om eens te komen ervaren!

Praktische informatie
We komen samen in een groep vrouwen, gaan daadwerkelijk in een cirkel op de grond zitten in een rustgevende ambiance (muziekje, kaarsje etc.). De avond bestaat in ieder geval uit een meditatie, een reflectie op een bepaalde vraag of thema en een sharing; waarin we delen over wat het thema met ons doet bijvoorbeeld.

Het wordt geen gezellig Theekransje waar we lekker met elkaar gaan kleppen, maar juist een rustige ruimte waarin je even dichter bij jezelf komt, omringd door andere vrouwen, dieper ingaand op een bepaald thema.

Overzicht van hoe een avond er uit kan zien
Welkom & Introductie thema:
Ik open de cirkel: vertel wat we gaan doen, zeg iets over de ‘regels’ en ga verder in op het thema van die maand.
Grounding & Check-in:
We doen een korte meditatie, even de gebeurtenissen van de dag loslaten, settelen in de ruimte en intunen. We checken even in (kort rondje met namen, staat van zijn, etc.) en gaan dan verder met de:
Heart Meditation*:
Deze is elke keer hetzelfde, maar wordt opgevolgd door de:
Theme Activation*:
Hierin wordt het thema geïntroduceerd, als onderdeel van de meditatie.

*Deze onderdelen heb ik vertaald naar het Nederlands.

Daarna gaan we over op de reflectie, exploratie en/of oefeningen.
We gaan dieper in op een bepaalde vraag/stelling rondom het thema. Ieder voor zich, op basis van de Sharing-principes: jij deelt, wij luisteren. Geen feedback, geen discussie, ieder voor zich, en de rest met liefdevolle luisterende oren.

Eventueel doen we nog een leuke opdracht, deel ik nog een tekst of gedicht of gaan we dansen, maar in ieder geval doen we nog een sluitingsrondje in de vorm van een korte meditatie en Sharing!

Het streven is om rond 22:00 klaar te zijn.

Tot zover de informatie, kom vooral langs om het te ervaren!
Bel/app mij als je meer wilt weten, vragen hebt of je aan wilt melden:
0652691020

Check ook even The Global Sisterhood, die elke maand de meditaties/thema’s leveren.

Liefs,
Liesbeth